3-4-5 Ekim 2025 tarihlerinde Bursa’da, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 22. Ulusal Psikoloji Kongresi için yapmayı planladığınız katkı için şimdiden teşekkür ederiz. Kongreye bir yazarın başvurabileceği, (tek yazar olduğu veya ortak yazarlarından biri olduğu) çalışma sayısı ile ilgili bir sınırlama bulunmamaktadır; ancak her yazar en fazla iki çalışma sunabilir. Atölye başvuruları bu sayılara dâhil değildir. Başvurusu kabul edilen çalışmaların yazarlarından en az biri kongreye kayıt olmak zorundadır. Başvurudan sonra yazarlar tarafından talep edilen değişikliklerin kabul edilemeyeceğini, bu nedenle hem içerik hem de yazım dili ve imlâ konusunda özen göstermeniz gerektiğini hatırlatırız. Kongre için sözlü bildiri, poster bildirisi, panel ve atölye kategorilerinde başvuru alınacaktır.
1-SÖZLÜ BİLDİRİ:
Sözlü bildiri sunumunda yazarlardan çalışmalarını slaytlar eşliğinde bir konuşma ile sunmaları beklenmektedir. Sözlü bildiriler için maksimum sunum süresi daha sonra ilan edilecektir. Bu sunumlarda görgül araştırma bulguları, yöntemler ya da psikoloji biliminin uygulamaları, ilgili literatür bağlamında tartışılabilir. Başvuru esnasında, web sitesine eklenen SÖZLÜ / POSTER BİLDİRİ ÖNERİSİ BAŞVURU FORMUkullanılmalıdır. Sözlü bildiri özeti en fazla 500 kelimeden oluşmalı, sonunda kaynakça olmamalıdır. Sözlü bildiri önerileri Kongre Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecektir.
Sözlü bildiri için kabul alan yazarların sunum dosyasını (ppt veya pdf formatında olacak şekilde) 30 Eylül 2025 tarihine kadar ulusalpsikolojikongresi.22@gmail.com adresine e-posta olarak göndermesi gerekmektedir. Gönderilen e-postanın konu veya içeriğinde bildirinin adı ve başvuru aşamasında yazara iletilen başvuru kodu belirtilmelidir.
2-POSTER BİLDİRİSİ:
Poster bildirisi kapsamında yazarlardan, hazırladıkları çalışmalarını poster haline getirmeleri ve kongre programında poster sunumlarına ayrılan oturumda sunmaları beklenmektedir. Posterler metnin yanı sıra grafik, tablo, resim, şekil gibi görsel unsurları da içermelidir. Başvurunuz bilim kurulu tarafından değerlendirilip kabul edildiği takdirde posterinizi web sitesinde belirtilen kurallara göre hazırlamanız gerekmektedir. Başvuru esnasında, web sitesine eklenen SÖZLÜ / POSTER BİLDİRİ ÖNERİSİ BAŞVURU FORMU kullanılmalıdır. Poster bildirisi özeti en fazla 500 kelimeden oluşmalı, sonunda kaynakça olmamalıdır.
Sözlü Bildiri ve Poster Bildirisi Özeti Hazırlama Kuralları
Hazırlanan sözlü bildiri ve poster bildirisi özet önerileri, bu web sitesi üzerinden kullanıcı hesabı oluşturulmalı ve kullanıcı paneline giriş yapılarak, word dosyası olarak sisteme yüklenmelidir. Diğer yollardan (e-posta, posta, elden teslim vb.) iletilen bildiri önerileri değerlendirmeye alınmayacaktır. Bildiri önerisi gönderimi için son tarih 16 Mayıs 2025’tir. Bu tarihten sonra gelen önerilere kongre web sayfası kapalı olacaktır. Sisteme yüklenen öneriler ve yazarlara ait bilgiler açık, anlaşılır ve doğru olmalı; yazım ve anlatım hatası barındırmamalıdır. Özet önerileri aşağıdaki kurallara göre hazırlanmalıdır.
Poster Hazırlama Kuralları
3-PANEL:
Panel Önerisi Hazırlama Kuralları
4-ATÖLYE
Atölye Önerisi Hazırlama Kuralları
Sözlü ve Poster Bildiri Başvurusu Değerlendirme Süreci
Görgül çalışmalar içeren başvurular* aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir:
*Veri analiz süreci halen devam eden kabul edilebilir. Bu türden başvuruların değerlendirmeye alınması için en azından ön analiz verileri sunulmalıdır.
Derleme türündeki bildiri başvuruları aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir.
Diğer türdeki bildiri başvuruları (vaka sunumu, veri seti ya da yöntem tanıtımı, yazılım tanıtımı vs.) aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir.
Panel Başvurusu Değerlendirme Süreci
Panel başvuruları aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir:
Atölye Başvurusu Değerlendirme Süreci
Atölye başvuruları aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir:
Başvurular, alanında uzman iki hakem tarafından yukarıdaki ölçütler doğrultusunda 100 puan üzerinden körleme usulü değerlendirilecektir. İki hakem arasındaki değerlendirme farkının 25 puandan daha yüksek olması durumunda bildiri üçüncü bir hakeme daha gönderilecek ve nihai karar üçüncü hakemin değerlendirmesinin ardından verilecektir.
Başvurular, hakemler tarafından ilgili değerlendirme formları kullanılarak puanlanacaktır. Bu form yukarıda özetlenen kriterler ışığında hazırlanmıştır. Değerlendirme sonucunda, tüm başvuru sahiplerine “kabul” veya “ret” olacak şekilde sonuç durumu iletilecektir.
Bildiri Özetlerinin Yayımlanması
22. Ulusal Psikoloji Kongresi’ne kabul edilen ve kongrede sunumu tamamlanan bildirilerin özetleri Kongre Özet Kitapçığı olarak PDF formatında hazırlanıp kongre web sayfasında erişime açılacaktır. Başvuru esnasında gönderilecek metinler, Kongre Özet Kitapçığı’nda yayımlanacağı için gönderilen metinlerin yazım diline ve imla kurallarına özen gösterilmesine dikkat edilmelidir ve bu konudaki sorumluluk başvuru sahiplerine aittir.
'22. Ulusal Psikoloji Kongresi'
100. Yıl Mah. Fethiye Sk. Sefa Apt. 5/1 Çankaya/Ankara
kongre.psikolog.org.tr
Ulusal Psikoloji Kongresi
22. Ulusal Psikoloji Kongresi
Tüm hakları saklıdır. İçerik izinsiz kopyalanamaz, kullanılamaz. ❗
Çerez politikamız: Kullanıcı özel verileri kaydedilmez.
❗
© 2025 Ulusal Psikoloji Kongresi